Хиляди протестирах по улиците на Тел Авив срещу правителството на Бенямин

...
Хиляди протестирах по улиците на Тел Авив срещу правителството на Бенямин
Коментари Харесай

„Време е правителството да си ходи“: Хиляди протестираха срещу Нетаняху в Тел Авив

Хиляди стачкувах по улиците на Тел Авив срещу държавното управление на Бенямин Нетаняху. Демонстрантите упорстват за оставка на кабинета.

Снимка: Reuters

Те упрекват премиера в неприятно отношение към сигурността на страната и приканват за нови избори.

Това провокира напрежение сред Вашингтон и Тел Авив

„ Правителството, което ни изостави на 7 октомври, продължава да ни изоставя всеки ден. Време е да си върви “, съобщи Ноам Алон, сестра на погубен израелски боец.

Масовите антиправителствени митинги, които раздрусаха Израел през 2023 година, престанаха след офанзивата на „ Хамас “ на 7 октомври, а политическите различия бяха оставени настрани.

Снимка: Reuters

С войната в Газ, която продължава към този момент четвърти месец и изследванията на публичното мнение, показващи изоставаща поддръжка за Нетаняху, апелите за промени в управлението стават все по-силни. Това беше отразено в изборната интензивност в събота вечерта на централен площад в Тел Авив, където се организираха доста от миналогодишните митинги.

Снимка: Reuters

С последния си коментар израелският министър председател още веднъж влезе в конфликт с държавното управление на Съединените щати и проектите за две страни като излаз от спора сред Израел и радикалната палестинска формация „ Хамас “.

Нетаняху разгласи, че множеството военни подразделения на „ Хамас “ в Ивицата Газа са отстранени

Бенямин Нетаняху още веднъж настоя Израел да резервира контрола за сигурност над всички палестински територии. По думите му това изискване опонира на концепцията за основаване на бъдеща палестинска страна.

Снимка: Reuters



Междуврмеенно американски военни бяха ранени при ракетна офанзива против военновъздушната база „ Ал Асад “ в западен Ирак. Пострадал е и иракски боен. Според командването на Съединените щати, нападението е осъществено от формация, подкпрепяна от Иран.

В Южен Ливан са изумени двама членове на „ Хамас “

Иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, че вчерашната офанзива против сирийската столица Дамаск, при която починаха петима членове на Иранската национална армия, няма да остане без отговор.

Според Раиси зад нападението стои Израел. Тел Авив към момента не е коментирал офанзивата. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР